Centrum

 
 

In de binnenstad vind je vooral kleine bijzondere winkeltjes in de ringstraten, moderne winkelstraten zoals de Moenenstraat en de Marikenstraat (op twee niveaus) en een scala aan winkels tussen de Waal en de singels.


Marikenstraat
 
 

Niet voor niets riep het CBS in 2005, vanwege het gevarieerde aanbod, Nijmegen uit tot tweede beste winkelstad van Nederland en werd Nijmegen in 2007 wederom verkozen tot tweede beste binnenstad, want alle ingrediënten voor een plezierig verblijft zijn er te vinden. Nijmegen is een stad die de historie combineert met dynamiek.

Het winkelhart van Nijmegen ligt rond de Molenstraat, Broerstraat, Ziekerstraat en Burchtstraat. Hier vind je ook winkelcentrum de Molenpoort met een keur aan warenhuizen, winkels en boetiekjes die al je winkelwensen vervullen.


Broerstraat
 
Molenpoort

Verder kun je kiezen uit diverse gezellige terrassen, restaurants, lunchrooms en cafés om je voeten even rust te gunnen.
En wat dacht je van lekker slenteren langs mooie oude panden aan de Lange Hezelstraat  waar kleine bijzondere winkeltjes onder andere antiek, cadeaus en kleding verkopen?
Of neem ook nog eens rondje St. Stevenskerk.

 


Lange Hezelstraat

 


Kronenburgergas

Nog niet genoeg van het lopen? Breng dan nog even een bezoek aan het Kronerburgerpark, dat je vindt aan het eind van de Lange Hezelstraat.

 


Kronenburger Park